top of page

PSYKOSOMATISK TERAPI

v. Carina Skjoldemose Hansen

Forstå kroppens signaler i samspillet med din livshistorie

Friends in Nature

Behandling
Kropsorienteret Psykoterapi hos Borup Fysioterapi

 

Hvad kan man bruge kropsorienteret psykoterapi til?

Kropsorienteret psykoterapi er rettet mod behandling af en række sociale og psykologiske problemstillinger, herunder:

  • depression

  • angst

  • stress

  • humørsvingninger

  • afbrydelse af forbindelsen til sin egen krop

  • forholdsproblemer

  • sorg og tab

  • separation og skilsmisse.

Terapien kan også bruges til at behandle specifikke lidelser såsom alvorlige psykiske lidelser, psykose, obsessiv adfærd såsom afhængighed og spiseforstyrrelser og traumer.

 

Har du alvorlige symptomer (det man kalder ’røde flag’) så få først afkræftet mistanken om en alvorlig sygdom hos egen læge. Vi samarbejder gerne med din læge og tager kontakt hertil med dit samtykke.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Under behandlingen bruges forskellige teknikker, der øger ens bevidsthed om kroppen og derfor ens følelser og tanker. Typisk foregår behandlingen ved en kombination af vejrtrækningsøvelser, berøring og samtale.

 

Ethvert problem vil vise sig på mange måder, for eksempel kan brystsmerter være forårsaget af stress, uden at der kan påvises en fysisk sygdom. Disse fysiske tegn kan udforskes og afspejles i vores psyke. Nogle af de kropslige symptomer du kan have, kan være diffuse smerter, kropslige symptomer, allergier, hovedpine og migræne, kroniske tilstande og autoimmune sygdomme. 

 

Carinas tilgang til behandling

Som terapeut ser Carina det hele menneske og dets livshistorie. Carina ser på sociale forhold og relationer, samspillet med naturen. Hvordan vi interagerer og forholder os til os selv, andre og vores miljø. Herunder vores følelser og hvordan vi skaber kontakt til andre mennesker, skaber mening og træffer beslutninger. Carina kan navigere i, hvad vores krop fortæller os og hjælper dig til en bedre kontakt til kroppen og sindet.

 

Måske har du fået af vide at du har en funktionel lidelse eller en psykosomatisk lidelse og der ikke er nogen medicinsk forklaring på dine lidelser - måske er du helt naturligt frustreret over at der ikke er en diagnose. Igennem terapien vil du lære om din intelligente og selvhelbredende krop og dets sprog.

Det er vigtigt at bemærke, at psykosomatisk terapi ikke er ment som en erstatning for medicinsk behandling, men som et supplement til det. Det er vigtigt at arbejde tæt sammen med en læge eller en anden sundhedsudbyder for at sikre, at alle behandlingsmuligheder er blevet undersøgt og overvejet.

 

Carina 

BODYNAMIC

Bodynamic er bygget op omkring somatisk psykologi og bidrager med et banebrydende analyse system og behandlingsmetode.

Terapi-metoden integrerer aktuel forskning i psykomotorisk udvikling af børn, kognitiv og dybde psykoterapi, hjerneforskning, og særlig vægt på kvaliteten af det sociale menneske og på sunde sociale forhold.

bottom of page