Traume Terapi

v. Carina Skjoldemose Hansen

Kropsorienteret chok og traume terapi

Behandling

Efter et traume eller chok, er der risiko for nervesystemet fastlåses i alarmberedskab og stress, hvor kroppen ubevidst føler sig truet. Dette kan opleves som om man ikke helt er til stede og at kroppen lukker ned for sanse-input. Der kan også forekomme smerter og spændinger i kroppen, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, stress, uro og angst, fobier, depression og kronisk træthed.

 

At forstå et traume eller chok er ikke altid nok til at bearbejde og komme igennem det. Målet med traume-terapi er at bringe nervesystemet tilbage til sin naturlige balance og øge oplevelsen af livsglæde og nærvær i hverdagen. Bearbejdningen sker via en kropsorienteret terapeutisk tilgang, som er både samtale og et særligt fokus på kroppen. Her lyttes til dit nervesystem, og der arbejdes med hvornår du spænder op og slapper af. Metoden er udviklet af Bodynamic, som bidrager med et banebrydende analysesystem til at forstå sammenhæng imellem krop og traumer, med effektive metoder til at bringe dig i balance.

Carina 

Bodynamic er bygget op omkring somatisk psykologi og bidrager med et banebrydende analyse system og behandlingsmetode.

Terapi-metoden integrerer aktuel forskning i psykomotorisk udvikling af børn, kognitiv og dybde psykoterapi, hjerneforskning, og særlig vægt på kvaliteten af kontakt og på sundt forhold.